DC’nin “Ölümü”

Yayınlandı: Temmuz 10, 2010 / Geek Stuff

Ölüm DC’yi buldu. Bu kelime esprisini yapmak konusunda ne kadar uğraştıysam da engel olamadım kendime. Ölüm ve DC ifadelerini yan yana kullanınca akla ölülerin hayata döndüğü ve benzer şekilde DC’ye de Marvel karşısında hayat veren Blackest Night geliyor, fakat konumuz o değil. Gerçi konunun öznesinin de o yaşam ve ölüm üzerinde yapılan bu manipülasyonlar üzerinde muhakkak bir çift sözü vardır. Zira kendisi yaşamın ve ölümün baş sorumlusu olan Death of the Endless.

Sandman okurları yakından tanıyorlardır bu gotik görünümlü renkli kişiliği. Tanımayanlar için özetleyeyim;  Sandman serisinin protagonisti Dream’in kız kardeşi ve The Endless ailesinin üyesi Death; adına ve işlevlerine rağmen (ağır abi takılan Dream’in aksine) dost canlısı, eğlenceli, hareketli,  sıcak ve çekici bir karakter. Yani klasik ölüm tasvirinde olduğu gibi kuru kafa, siyah cübbe, orak ve ürkütücü bir görünüm beklemeyin. DC’ye bağlı bir kuruluş olan ve daha çok yetişkin çizgi roman okurlarına yönelik yayınları olan Vertigo’nun bir karakteri olan Death, yazının başında bahsettiğim gibi DC Evreni’ne geliyor. Vertigo’yla DC’nin ana akım karakterlerinin aynı ortamda buluşması bir ilk değil fakat hala beklenmedik ve ilginç. Death’in karşılaşacağı kişinin Lex Luthor olması ise olayı daha ilginç hale getiriyor.

Lex Luthor bu ay çıkan Action Comics #890’dan itibaren Doctor Who’nun en iyi yazarlarından Paul Cornell’in (Human Nature ve The Family of Blood demem yeterli sanırım) önderliğinde Action Comics’in yıldızı oluyor.  Blackest Night ‘ta kısa süreliğine gücünü açgözlülükten alan turuncu yüzüğün kontrolünü ele geçiren ve Wonder Woman’ın doğruluk kementinin etkisiyle hayatta en çok istediği şeyin “Superman olabilmek” olduğunu itiraf eden Lex Luthor’un güç arayışı bu deneyimlerden sonra daha da hızlanıyor. Death’in ne noktada devreye gireceğini kestirmek zor değil çünkü Luthor imha edilen ve ölüm üzerinde güç sahibi olan siyah güç yüzüklerinin peşinde.

Lex Luthor’un katlanarak devam eden güç arayışına odaklanacak olan “The Black Ring” adlı Action Comics serisi 10 sayı sürecek. Serinin ilk bölümü çizgi roman eleştirmenlerinden çok iyi notlar aldı, arkasında yazar düşünüldüğünde çok büyük bir sürpriz değil bu.  Death ise Action Comics #894’te boy gösterecek. DC okurlarını eğlenceli ve ilgi çekici bir 9 daha sayının daha beklediği kanısındayım. Ben DC okumam diyenler için de bir şans vermek için güzel bir fırsat. Konuyu daha çok ayrıntıyla takip etmek isteyenler DC blogu The Source‘a göz atabilirler.

Yorum bırakın